Hájenka u Písařova

23.4. až 25.4.2010, Písařov

 

22. dubna byl Den Země, 24.4. pak měl svátek Sv. Jiří a tedy vylézají hadi a štíři. Ideální datum pro příjemný pobyt v přírodě.

Ano, o víkendu 23.4. až 25.4.2010 jsme se vydali na úpatí Orlických hor, Jeseníků a Kralického Sněžníku na malou starou hájovnu, daleko od civilizace – prostě do krásné, neposkvrněné přírody nedaleko vesničky Písařov.

 

           

 

Cílem bylo i ověření si, zda ještě dokážeme „přežít“ 3 dny bez moderních komunikačních prostředků, bez možnosti nákupů, či zda umíme připravit i něco na zub na kamnech, do kterých si nejprve musíme nasekat dřevo. Jak se ukázalo, až na opékání párků ještě všechno umíme. Přitom jsme si v přírodě i zastříleli z luku a hledali „poklady“.

 

           

 

Naprosto pohodový víkend jsme si dokonale užili. Zpět do domovů se nechtělo nikomu. Nedalo se ale nic dělat a tak jsme se v neděli 25.4.2010, kolem 19 h, vrátili zpět do svých domovů.

Takové a podobné akce v přírodě jsou pro vývoj a vnímání dítěte velmi důležité. Rozvíjí pohybové schopnosti, stejně jako praktické pozorování a vnímání přírody.

Už teď se těším na další akci s Arnikou.

 

Je dobré vědět, kde děti tráví svůj volný čas.

 

 

 

 

Tuto akci podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

 

 

 

ZPĚT

Copyright (c) 2010 Duha Arnika Krnov