iQ park a ZOO

17.11.2010, Liberec

 

Sychravé, mlhou zahalené, ráno středy 17.11.2010 předznamenávalo ne příliš krásný den. Bohužel se ukázalo, že se mlha se opravdu nerozplynula celý den. Nám to však nevadilo a hned ráno jsme se sešli před školou Jitřní, odkud nás autobus odvezl do Liberce, k centru Babilon – tedy k iQ parku.

IQ park je báječné zařízení, ve kterém si každý na vlastní kůži ověřil fyzikální zákony. Jak všichni víme „fyzika je všude“ a fyzikální pokusy odedávna baví malé i velké děti, ale i jejich rodiče, babičky a dědečky.

 

              

 

Cílem iQparku je popularizovat vědu, techniku a přírodní vědy. Na vlastní kůži si zde můžete vyzkoušet víc než 200 interaktivních exponátů demonstrujících přírodní (fyzikální) zákony a fungování lidského těla. Např. princip vodní elektrárny, výrobu elektřiny pohonem vlastního těla. V iQparku jsme si i potrápili mozkové buňky záludnými hlavolamy, mohli jsme si rozebrat a pořádně prostudovat model lidského těla. Další expozice prověřily naše smysly.

Až jsme měli dost „bádání“, vydali jsme se ještě do ZOO v Liberci, kde jsme zůstali až do tmy.

ZOO v Liberci je naše nejstarší zoologická zahrada, chlubí 173 druhy zvířat, z nichž mezi nejstarší chované patří zástupci ptačí říše. ZOO Liberec jako jediná u nás chová bílé tygry (což hokejistům asi ani nemusíme připomínat). K velkým zážitkům patřilo krmení lachtanů a především bílých tygrů.

Zpět jsme dorazili skoro před Večerníčkem. Byl to báječný výlet uprostřed týdne (17.11. je státní svátek – takže se nešlo do školy ani do práce). Akce se měli možnost zúčastnit jak děti, tak i jejich rodiče a prarodiče.

 

 

Dobrodružství neprožije ten, kdo sedí doma.

 

 

 

 

Tuto akci podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

 

 

 

ZPĚT

Copyright (c) 2010 Duha Arnika Krnov