Tajná výprava

7.5. až 10.5.2009, Hrubá Voda-Smilov

 

O druhém „prodlouženém“ květnovém víkendu (7.5. až 10.5.2009) se 20 dětí vydalo na další pohodovou víkendovou akci, nazvanou „Tajná výprava“. Co že na ní bylo tak tajného – no vlastně nic, jen místo, kam jsme jeli. To, až do výstupu z vlaku, nevěděl vlastně vůbec nikdo.

Kam, že jsme se to tentokrát vydali? Do hlubokého údolí říčky Bystřice tekoucí z kopců Nízkého Jeseníku, zarostlého hlubokými lesy, kdesi úplně mimo civilizaci. Železniční zastávka, na které jsme vystoupili, nesla název Hrubá Voda-Smilov. Turistická základna u tohoto nádražíčka se stala hlavním místem naší pozornosti.

 

           

 

Tajná výprava byla cíleně připravena pro fajn děti, které si chtěly pořádně protáhnout tělo při hrách v okolních lesích a „vyblbnout“ se v přírodě. Jak se stalo při obdobných akcích již zvykem, přišla řada i na tradiční „lezecký" program na lanových lávkách a překážkách i na trochu té regenerace na plaveckém bazéně.

Při hrách v přírodních terénech i tentokrát vládlo Hu-tu-tu, Středověk a oblíbený AirSoft. Děti se zdokonalily i v rozdělávání ohně či vaření. Každý zde byl součástí týmu, který zajišťoval plnohodnotný chod celé akce.

Tyto čtyři dny uběhly nějak rychleji a pohotověji než klasické víkendy ve městě. Plni zážitků, nabití pozitivní energií, jsme se v neděli k večeru vrátili zpět do svých domovů.

Kvalitní, přitažlivý a nabitý program plný dobrodružství s prvky rizika nějak vedl i k tomu, že čtyři dny ani nikdo nepotřeboval používat mobilní telefon, či internet. Prostě hry v lesích byly asi o kousek lepší, akčnější a přitažlivější, než ty virtuální.

 

              

 

Je dobré vědět, kde děti tráví svůj volný čas.

 

 

 

 

Tuto akci podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

 

 

 

ZPĚT

Copyright (c) 2009 Duha Arnika Krnov