II. tajná výprava s Arnikou

21.3. až 25.3.2003, Jívová

    

Tak nám začíná jaro a my se opět vydáváme do lesů a strání za novými zážitky a za poznáním.

První letošní výpravou do lesa, bez civilizace byla tzv. "TAJNÁ" výprava. No ona to nebyla přímo tajná, že by o ní nikdo nevěděl, ale byla tajná z toho hlediska, že nikdo z dětí nevěděl, kam vlastně pojedeme. Částečně to tušili i vedoucí a tak se stalo třeba to, že já jsem přijel asi o hodinu po ostatních a přesto jsem je našel hledat onen srub, do kterého jsme vlastně jeli. To víte v lese a navíc ve tmě se dřevěné sruby těžko hledají a tak, přesto, že byli od něj asi jen 20 metrů, vůbec ho neviděli.

 

 

Naštěstí se vše povedlo, podařilo se nám otevřít i zamrzlý zámek a ihned začali topit, protože venku i v chtě byla ukrutná zima. Jen pro vaší představu ta zima byla taková, že ve vedlejší místnosti, kde se netopilo, nám v kanistrech přes noc úplně zmrzla voda.

Ono i v té místnosti, kde jsme byli, nebyl žádný super hyc. Kde kdo chodil v bundě a zimní čepice na noc byla povinná. Naštěstí jsme topili pořádně a tak se nám do rána chata trochu rozehřála.

 

 

 

Po budíčku se nikomu nechtělo z vyhřátého spacáku. Ale, kdo by chtěl ležet přes ten krásný slunný den a tak nakonec všichni vstali a vydali se k řece na ranní hygienu. Někteří - jako třeba Pavlíček to vzali docela z grunta.

    

 

 

Po hygieně jsme museli připravit další zásobu dřeva na topení a hráli jsme různé hry kolem srubu. Kluci si vybudovali i malé "vojenské" bunkry, což jim stačilo k odpolední zábavě.

Večer všechny čekalo ve srubu velké soutěžní klání, které trvalo do pozdních večerních hodin.

 

 

 

V neděli jse stihli ještě něco málo přidat, uklidit a kolem 12,00 hod. jsme se vydali na nedaleké nádraží.

V Jívové to bylo super, doufám, že se sem ještě někdy vrátíme.

    

 

 

 

 

 

 

zapsal: KOZLÍK

 

Je dobré vědět, kde děti tráví svůj volný čas.

 

Tato akce byla dotována.

V rámci projektu "Sdružení 2003" jí podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

 

ZPĚT

Copyright (c) 2003 Duha Arnika Krnov