MIKULVAN s Arnikou

12.12. až 14.12.2003, chata Tatranka, Ostravice

Jak jste si mohli přečíst v naší pozvánce, jednalo se o akcičku již tradičně konanou před vánocemi, a tudíž název Mikulvan je již proslaven nádhernou akcí, která jakýmsi svátečním způsobem má zakončit naše celoroční radování se s Arnikou.

 

Letošní ročník, byl opravdu velmi zvláštní, i když se konal na Tatrance, chatičce,  v nádherném koutě Beskyd, kde se již jednou konal. To by ještě nebylo tak zvláštní, kdybychom se tam ovšem nesešli ve velmi omezeném počtu, a náš věkový průměr zcela jasně naznačoval, že se mezi námi nevyskytoval nikdo mladší 24 a výše let! Ano dětičky naše milé, náš hnací motor, nám onemocněli a s nimi i Pavlíček, ten tedy neonemocněl, ale byl nepřítomen! Sešlo se nás tam teda: Uzel, Tchibo, Kozel a Jirka.

A jak že to vše proběhlo? Jak jinak než pohodově, nádherně a v klídečku. To znamená, že typicky Arnikovsky! Myslím, že vás nebudu zahlcovat detailními informacemi o průběhu této akce, která byla mimo jiné také výročním zasedáním hlavního vedení oddílu J. Takže jen tak ve zkratce.

V pátek jsme se všichni nalodili do našeho útulného a pěkně vytopeného hnízdečka. Kozlovi jsme šli udělat uvítací průvod, aby se nám neztratil, chudáček náš. Vše jsme si potom pořádně do noci prodrbali (životy) a šli na kutě. S Jirkou jsme měli již jasno o sobotním programu, a tím byl výšlap na protější kopec - SMRK. Ač se to zdá nelogické slézat z půli kopce abychom mohli vystoupit na protější, byli jsme s Jirkou tímto nápadem nadšení. A tak se taky stalo, počasíčko bylo vzorové a Kozlík taky, pořád to nedokázal pochopit, proč lezem někam kde není bufet a proč tak daleko a ….. už jsme šli! Smrk byl úžasný a výlet taky! Koukněte se na fotky, je to tam všechno jak to bylo! A jakpak asi může vypadat sobotní odpoledne na akci zvané Mikulvan? Svíčky, slavnostní večeře a prostě vánoce o týden dřív. A vše taky tak bylo a to i s vánočním pudinkem. Myslím, že jsme se  parádně nacpali a prožili moc fajn večer. Takový ten náš pohodový. Taky jsme schůzovali a pokud by vás zajímalo o čem, vyžádejte si zápis z jednání.

 

A neděle? Ach ty neděle, čas loučení a návratů do těch našich šedých a slavných metropolí, které nás pohltily předvánočním shonem a ulicemi plnými jakýchsi bytostí, jenž zcela jistě nebyli obyvateli naší galaxie, jelikož všichni zmateně pobíhali po ulicích hypnotizovaní slevami, nabídkami, vráželi do sebe a …………………… prostě UFOUNI!

 

Tak ufounci, pokud by jste měli chuť se stát zase na chvíli těmi obyčejnými lidičkami, kteří tíhnou k volání hor a dálek plných lesů, řek, luk a strání, pojeďte s námi, utéct do hor.

Váš Uzlík

 

Je dobré vědět, kde děti tráví svůj volný čas.

 

ZPĚT

Copyright (c) 2003 Duha Arnika Krnov