Zimní radovánky s Arnikou

7.2. až 9.2.2003, Holčovice

 

 

První letošní víkendová výprava byla v Holčovicích. Já jsem sice dojel až o několik hodin později nž ostatní, ale naštěstí jsem skoro všechno stihl.

V sobotu jsme si udělali velký, náročný výlet. Nejdříve jsme se vydali do Hynčich, podívat se na železobetonové plastiky pravěkých zvířat, lidí i pohádkových bytostí. Velký úspěch měla např. perníková chaloupka i s Babou Jagou. Bylo to velice pěkné i zajímavé. Zvláštní atmosféru všemu dávala sněhová pokrývka.

Po prohlídce jsme se vydali do velkého kopce na Valštejn a na Kraví horu. Zima byla veliká a sněhu pořád přibývalo. Naštěstí až na vrchol Kraví hory byla cesta protažená, ale potom jsme šli už lesem, ve vysokém sněhu. Protože jsme ještě dost stoupali, byl tento výstup velice náročné. Nejvyšším místem naší tůry byl vrchol Solné hory. Po jejím zdolání jsme se vydali s kopce dolů, ještě asi 8 km do Holčovic. Tam jsme došli, až za tmy, někdy kolem 17,30 hod.

 

 

 

Všichni vypadali docela unaveně. Tak jsme honem udělali něco na jídlo a pak až dlouho do noci hráli různé hry v klubovně. Byla to velká sranda.

V neděli jsme spali dlouho, takže jsme stihli akorát uklidit a pak už jsme se vydali zpět domů.

 

 

Je dobré vědět, kde děti tráví svůj volný čas.

 

Tato akce byla dotována.

V rámci projektu "Sdružení 2003" jí podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

 

ZPĚT

Copyright (c) 2003 Duha Arnika Krnov