MIKULVAN s Arnikou

13.12. až 15.12.2002, Bolatice

    

Co si představujete pod názvem MIKULVAN ??? Nehledejte pod tímto názvem nic složitého. Je to vlastně zkratka MIKuláš a VÁNoce. MIKULVAN je totiž akcí, která se už několik let pořádá právě v období mezi těmito svátky.

    

 

 

Celý víkend byl protkám hrami, přípravou vánočních ozdob a prostě vánoční náladou. Na základně nás bylo hodně a tak jsme se střídali. Někteří si uzlovali ...

    

 

... a někteří zase vyráběli vánoční ozdoby na vánoční strom pro zvířátka. Úkol to byl náročný, protože proti sobě soupeřily hned 3 oddíly a každý chtěl zvítězit.

 

   

Až byly ozdoby vytvořeny, vydali jsme se do lesa. Každý oddíl si vybral nějaký stromek v lese, který pak zvířátkům nazdobil. Stromečky byly ozdobeny naprosto skvěle, bohatě a každý oddíl dokonce zazpíval i pěknou koledu a tak vyhodnotit nejlepší oddíl byl přímo nadlidský úkol. Nakonec dostali odměnu všichni, protože jinak to prostě nešlo - opravdu super.

 

 

Přesto, že v lese byla velká zima, zahráli jsme si ještě pár jednoduchých soutěží. Na těchto fotkách jsou například zachyceny "živé sochy", kdy celý oddíl měl udělat jakoukoli sochu na pařezu, ovšem tak, aby na pařezu stáli všichni z oddílu.

    

 

 

    

 

Zde zase překonáváme žebřík z klacků, v co nejrychlejším čase.

 

    

Po příchodu zpět na základnu jsme si zahráli pár her a pak už nás čekal zlatý hřeb našeho celoročního snažení - slavnostní vánoční večeře, samozřejmě nechyběl bramborový salát, ani řízek.

 

 

    

 

Po večeři jsme si připomenuli několik vánočních zvyků (třeba odlévání olova - v našem případě vosku) a pak jsme až do dlouhé noci jen hráli hry a zpívali.

 

 

 

 

Je dobré vědět, kde děti tráví svůj volný čas.

 

Tato akce byla dotována.

V rámci projektu "Společná cesta" jí podpořil Krajský úřad Moravskoslezského kraje.

 

ZPĚT

Copyright (c) 2002 Duha Arnika Krnov