Duhová brána

12.4. až 14.4.2002, Beroun

   

Akce nazvaná Duhová brána se tento rok uskutečnila v Berouně v termínu 12. až 14.4.2002.

Jedná se o každoroční setkání vedoucích a instruktorů sdružení dětí a mládeže Duha, kterého se účastní zástupci dužin z celé republiky. Letos se Duhové brány zúčastnilo přes 200 účastníků. Nabídka možností byla vskutku různorodá - kromě získávání nezbytných informací pro vedení oddílů, si každý přišel na své. Bylo možné navštívit okruhy: dětské parlamenty, problémové dítě v oddíle, zahraniční spolupráce a další. Někteří vedoucí Duhy ARNIKA Krnov se naučili dekubáž triček (speciální způsob potisku triček pomocí běžného papírového ubrousku), nové deskové hry a astronomické dovednosti, které si i Vaše děti mohou vyzkoušet na některé z akcí a táborů Duhy ARNIKA. Jiní vedoucí Duhy ARNIKA Krnov navštívili štoly, jeskyně, byla možnost dokonce i sjíždění Berounky a horolezectví. Vedoucí a instruktoři Duhy Arnika Krnov byli v disciplínách velice úspěšní. Všem se nejvíc zamlouvali sportovní aktivity v Českém krasu. Členové ARNIKY se tak rázem ocitli v Malé i Velké Americe, Mexiku a přes Karlštejn se dostali až do Srbska.

 

 

 

V neděli, před odjezdem, se uskutečnila výprava na Berounskou rozhlednu, spojená s návštěvou medvědária. V Berouně totiž „bydlí“ medvídci Vojta, Kuba s Matějem, které známe z večerníčku Méďové.

Program byl nabitý a všeho bylo dostatek. V takové příjemné společnosti se pak nedostávalo spánku, což bylo znát ve vlaku, při cestě zpět do Krnova. Členové Duhy ARNIKA prokázali svou odbornou zdatnost a zároveň se přiučili novým vědomostem a zkušenostem při vedení dětského kolektivu. Tyto dovednosti budou samozřejmě přenášeny na naše běžné akce, víkendové výpravy i dětské tábory.

 

 

 

Zapsala: Lenka s pomocí dalších účastníků akce při cestě z Berouna do Krnova.

ZPĚT

Copyright (c) 2002 Duha Arnika Krnov