Karneval na ledě s Arnikou

28.1.2001, Krnov

 

Tak jsme se opět sešli v tom našem starém dobrém Krnově, no a to u příležitosti karnevalu, ale ne ledajakého, nýbrž karnevalu na ledě! Ano na ledě s bruslemi a s bruslícími čertíky, zdravotními sestřičkami, loupežníky, babkami a princeznami! Kdo tam nebyl, neuvěří! Opravdu doporučuji, mám na tuto akci pouze a jen samé pozitivní, velmi pozitivní vzpomínky.

Ale jak to vlastně všechno bylo? Vše se to nejpravděpodobněji začalo odvíjet od maximální propagace akce, kterou letos představovalo velké množství plakátků, inzerátky v novinách, no a dokonce se občané Krnova mohli o tomto klání masek dovědět na vlastní uši! Ano Kozlík byl aktivní a vyplatilo se to. Odměnou byla poměrně velmi vysoká účast, zhruba kolem šedesáti masek a stodvaceti účastníků bez masek! Samozřejmě plus my pořadatelé a mezi ně se letos řadila i početná skupinka dobrovolníků, studentů středních škol, kteří nám vypomohli s organizováním atrakcí pro děti. Docela jsem koukal kolik se našlo dobrých dušiček, díky za ně!

 

 

S vysvětlením funkcí a úkolů pro děti nebyly větší ani menší potíže, takže po přídělu tyčinek DELI, Kozlíkova potěšující kalorická radost, jsme se vydali na led a tam pořádně prohnali naše tupé brusle. Například takový Jiřík se nám tak rozproháněl, že mne ke konci porazil v závodu na téma, kdo je rychlejší. Přijeli děti z Lichnova i z Benešova, takže jsme se mohli společně radovat z takových drobností, jako jsou, hod s někým na ledovou plochu, rychlá jízda proti mantinelu, různé rotační pohyby s kamarádem, zpravidla proti jeho vůli, atd. Zajisté vás napadá spousta jiných velmi podobných možností, jak naložit s dvěmi hodinami na ledě, a nejen s nimi? Takže jsme se činili, mimo to jsme také s holkami kroužili a učili se stát na tom, co jak říkali, klouže!

 

Pan prezident, předseda, a nevím co všechno ještě, myslím tím Kozlíka, že, vyhlásil volnou jízdu při níž se podařilo komisi, dle velmi složitého klíče vyhodnotit masky a ty se také dle výsledků následovně ocenily. Já jsem předal ceny, a po mém fotografickém úkolu jsem se jal věnovati dětem. Takže jak vidíte, já se nenudil ani na okamžik, ba naopak se mi to letos zdálo velmi krátké! Po vyhodnocení masek následovalo plnění různých úkolů, typu, slalomu, střelby pukem do branky, objetí mety spolu s partnerem, k němuž jste byli přivázáni provázkem, a spousta jiných atrakcí, za jejihž splnění si mohly mlsné jazýčky odnést nějakou sladkost.

A co dodat na závěr? Letos nám přálo jak sluníčko, bylo nádherně, tak počet účastníků, kvalita ledu a všichni ti, kteří přišli a vytvořili tu nádhernou atmosféru pro děti. A o to šlo! Takže s vizí ještě úspěšnějšího karnevalu v roce 2002 se těší kdo jiný, než UZEL a nejen já!

 

Mějte se překrásně, váš UZEL.

 

ZPĚT

Copyright (c) 2001 Duha Arnika Krnov