Bambiriáda

26.5. až 27.5.2000, Krnov

Jedním z 8-mi měst, ve kterých proběhla přehlídka neziskových organizací pracujících s dětmi - Bambiriáda, byl i Krnov. Této významné prezentační akce se zúčastnila i naše dužina Arnika.

Bambiriáda probíhala na hlavním krnovském náměstí a na okolních přilehlých plochách města. Slavnostní zahájení začalo přesně v 10,00 hod. slavnostními fanfárami z věže krnovské radnice. Poté se rozjel proud vystoupení dětí na hlavním podiu, rozběhly se atrakce pro děti po obvodu náměstí i v okolních koutech. Suverénně největší úspěch sklízela vojenská, policejní a hasičská technika. Děti programem doslova žily - uznejte sami, komu se podaří vystřelit z policejní zbraně a navíc na hlavním náměstí?

foto   foto

Duha měla své prostory na dvou místech - v táborové vesničce kde probíhaly různé atrakce: lasování, ukázky historického šermu a také v jednom ze tří stanů. Nutno říci, že Duha měla svou prezentaci ve stanu přímo proti hlavnímu podiu - takže asi to nejlepší možné místo. Ve stanech probíhala prezentace organizací - byly zde instalovány nástěnky, na kterých jsme měli umístěny fotografie z činnost, rozdávali jsme letáky, podávali informace.

foto   foto

Hned po pátečním zahájení se náměstí zaplnilo davem dětí (zpravidla ze škol), odpoledne chvílemi poprchávalo a tak lidí ubylo. Zato v sobotu jsme nestíhali. Krásné počasí vytáhlo snad všechny rodiče s dětmi na náměstí - organizátoři to odhadli cca na 10-12 tis. účastníků. Členové dužiny Arnika zajišťovali po oba dny prezentaci ve stanech. Každý, kdo k nám přišel dostal letáčky o Duze, plakátky k akcím, mohl si vybrat duhové a dužinové časopisy … Mezitím, než si rodiče prohlédli expozici, mohly si děti malovat. V průběhu Bambiriády jsme rozdali přes 1000 letáčků o Duze.

ZPĚT

Copyright (c) 2001 Duha Arnika Krnov