DT Skřipák (2)

30.7. až 13.8.2000, Ivančice - 2. turnus dětského tábora v Ivančicích

Střípky lodního deníku - tedy zápisků dětí (bohužel se jich dochovalo poskromnu) Tak tady je ta pravopisná hrůza těch některých mých zlatíček z mého oddílu!

Dnes je úterý a dopluli jsme na další ostrov, zkoumat. Ráno byl budíček, rozcvička a hygiena. Potom všem jsme šli na snídani. Po snídani jsme měli nástup celého tábora. Tam nám řekli co bude na oběd, svačinu a na večeři. Po jídelníčku nám řekli co bude probíhat celý den. Po nástupu jsme si všichni šli uklidit do stanu. Tam nám, řekl vedoucí co bude za soutěž a jak to bude probíhat. Ta hra se jmenovala jazykolam. Potom jsme šli, ke kopci kde, nám řekli jak to bude celé probíhat. Po soutěži každý odevzdal papír aby to pak mohli zhodnotit vedoucí. Po odpoledním klidu jsme šli všichni do řeky Jihlavy. V odpoledním klidu jsme, každá skupina dostala za úkol udělat si nějakou loďku. Abychom udělaly soutěž, která dopluje nejdál. Ale nesoutěžili jsme. K večeru jsme hráli Kolumbubu Kapitána (vybijenou). Po večeři jsme si šli udělat hygienu, a chystali jsme se pomalu jít spát. To je vše co bych o dnešku napsala. Dnešní deník psala Nikol Rozsypalová !

foto   foto

Dnes jsme byly v Brně. Byly jsme se podívat na kapucíny. Pak jsme jeli tramvají do ZOO. Pak jsme měli ve městě rozchod. Pak jsme jeli do tábora kde nás čekala dobrá večeře:rýžová polévka a rajská omáčka. Bylo to fakt super. Po večeri byla večerka.

Dnes ráno jak jsme vztali takzma šli na hygienu. Po hygieně jsme hrali hru ze ZOO. A modrým a žlutým začalo pršet a ze zelení a červení zůstali v budově protože jsme hráli pohádkové dvojice. Na oběd byla rajzkou polívku a na druhé jsme maso, knedlo, zelo. Po obědě jzme hráli bejzbol. Po nástupu jzme zelení a červeni běželi tu trasu co běželi modří a žlutí. A potom jzme hráli bejzbol. Potom byl nástup. A zelení a žlutí se šli sprchovat. A pak byla večerka. Konec. Psal Dušan.

foto   foto   foto

Dnes ráno jsme vstaly a běželi jsme na ranní rozcvičku. Po snídani jsme šli hrát štafety. Před obědem jsem, já a Ivoš šli hrát karty. Než bude oběd. Na oběd jsme měli polévku, A druhé brambory, maso a šťávu. Na pití jsme měli vodu ze štávou. Po odpoledním klidu byla další soutěž která se jmenovala Ašok. Probýhalo to v lese. Po soutěži jsme šli všichni na večeři. Po večeři byl nástup kde nám dávaly věci které se dětskám stratily, pak jsme dostávaly dopisy a balíky. Za soutěže jsme dostávaly diplomy s odměnou. psal Dušan.

výlet na hrad Taplštejn. Když jsme brzi ráno vstali šli jsme do koupelny umili jsme si pořádně oči a šli sma na snídani a hned po snídani sme šli do Ivančic na Auyobusové nádraží a jeli sme na křižovatku Dukovani a tam sme se vyfotili ašli jsme pěšky na hrad Taplštejn a pak jsme pokračovali v cestě a narazili jsme na řeku aještě jsme si tam dali svačinu ašli jsme do Ivančic na náměstí a ukostela jsme si dali rozchod. Po rozchodu jsme čli spátky dotabora. Dali jsme si večeři a osprchovali jsme se, pak byla večerka a začali nám hlídky.

foto   foto

Dnes byl odpočinkoví den. Celé dopoledne jsme si mohlí delat co jsme chtely. Já jsem si Četl, hrál hry atd. Po obědě jsme hrali všichni dvě hry šáteček a čísílka. Když jsme dohrály obě hry tak jsme se do tábora vrátily. Potom byla večeře a vecerka. To je vše!

Jak jsme rano vstali tak jsme běželi na rozcvičku. Po rozcvičce jsme měli snídani, po snídani jsme hráli ryskuj a po ryskuj elektřinu. Na oběd jsme měli bramborovou polévku + rýži maso štavu. Po obědě je vždy 2 hodiny odpočinku, pak byla svačina a za 3 hodiny vešeře. Pak jsme hrály pohadky a nakonec jsme měli menčí táborák.

ZPĚT

Copyright (c) 2001 Duha Arnika Krnov