Duhový podzim

27.10. až 31.10.1999, Železná

Podzimní prázdniny jsou ideálním časem pro bezvadný prodloužený víkend. Letošní podzimní prázdniny jsme strávili na turistické základně v Železné od 27.10. do 31.10.1999. Celých 5 prázdninových dní jsme využili na hry a soutěže. Víte jaké to je stavět domečky pro skřítky, dobýt hrad, ukrást protihráčům vlajku nebo si jen odříkat jazykolamy a nakreslit obrázky? Jestli ne, pojeďte někdy s námi.
 
 


Počasí nám přálo a tak jsme se s dětmi podívali i na nejvyšší vrchol Moravy - Praděd. Cesta na tento vrchol byla ze začátku úplně bezproblémová. Čím jsme se blížili k vrcholu, tím začínala být větší a větší mlha. Na Pradědu pak byla taková mlha a vítr, že jsme se neviděli málem ani na vzájem a byli jsme rádi, že se můžeme schovat a posvačit. Cestou zpět se začalo rozjasňovat a tak 100 m od Pradědu bylo už nádherně modro. Cestu zpět jsme vzali kolem chaty Barborka, přes náročnou trasu údolím Bílé Opavy do Karlovy Studánky.
 
 

V údolí Bílé Opavy

Takto se vyrábí "barevné" chleby

K takové akci nemohly chybět ani naše vynikající "barevné" chleby (mimochodem barevné chleby mají takový úspěch, že se jich sní 2-3x víc, než se sní při běžné večeři).


zapsal: Kozlík




ZPĚT

Copyright (c) 2001 Duha Arnika Krnov