Duhový podzim

2.8.1999 až 15.8.1999, Těchonín - Celné

Dětský tábor v Těchoníně-Celné (2.-15.8.1999) byl už druhým ze dvou letních dětských táborů, které v roce 1999 pořádala naše dužina ARNIKA Krnov. Tábora se zúčastnilo 42 dětí (21 z běžných rodin a 21 z dětských domovů z Horního Benešova a Lichnova) a 12 vedoucích. Věkový průměr dětí byl 12,3 let. Když si uvědomíme, že tam byly i dvě předškolní děti, tak jasně vidíme, že se tábora zúčastnily převážně větší děti.


Ten uprostřed je skutečně ministr kultury Pavel Dostál (Šerák 5.8.1999)
 
Ty borůvky byly skvělé


Po prohlídce tvrze Bouda
 
Tak co, vyhrajeme?

Těchonín-Celné je maličká vesnička v Orlických horách. Zaříznuté údolí říčky Tichá Orlice, které je poseto vojenským opevněním v hustých lesích, jsme využili k celotáborové branné hře BOJ O KORUNU MOCI. Počasí nám dost přálo a tak se vše dařilo, jak mělo.


Přelézt takovou lanovou lávku není zas až taková sranda jak to vypadá…
 
…i toto bylo dost náročné.


Svatba - to jsou naše nevěsty
 
Svatba - a ženiši zase tady

V průběhu tábora jsme uspořádali 3 poznávací výlety. Hned v úvodu tábora jsme si udělali výlet lanovkou na ŠERÁK a pak pěšky přes Keprník - Trojmezí - Vozka - Volská louka - Branná (pro větší děti). Světe div se, ale přímo u chaty Jiřího na Šeráku jsme se dali do řeči s ministrem kultury Pavlem Dostálem. Zatím co si větší děti povídali s tímto pánem, tak maláci objevovali tajemství jeskyně NA POMEZÍ.


Svatba - tancovat se dá jakkoli, třeba s jablkem na čele
 
Svatba - ...a nechyběly ani novomanželské polibky


Svatba - tradice jsou tradice a tak nechybělo a ni přenášení přes práh

Karneval, je karneval… a božská Lulu, je božská Lulu

Karneval, je karneval… a to je křovák

Další výlet byl "jen" (to jen je cca 8 km do kopce) na kopec nad naší základnou a to na dělostřeleckou tvrz BOUDA. Musím uznat, že 2 hodiny v chladném a temném prostředí pevnosti děcka dost "žraly". Poslední neméně zajímavý výlet byl na naší třetí největší zříceninu hradu POTŠTEJN.


To že na táboře byla sranda jak má být dokumentuje i tato fotografie z nádraží v Potštejně
 
V kostelech se většinou i klečí. My jsme na Potštejně mohli po kolenách vylézt i po schodech kaple

ZPĚT

Copyright (c) 2001 Duha Arnika Krnov